ukenru
prezident-fifa-zayaviv-pro-pidtrimku-proektu-uaf-z-budivnitstva-bazi-dlya-natsionalnikh-komand

Президент ФІФА заявив про підтримку проекту УАФ з будівництва бази для національних команд

 • 9967 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Президент ФІФА Джанні Інфантіно дав схвальну оцінку проекту УАФ з будівництва тренувальної бази для національних команд. Про це він сказав у своєму відеозверненні до учасників XXIII Конгресу УАФ, передає УНН із посиланням на сайт асоціації.

Президент ФІФА нагадав, що через COVID-19 футбол переживає кризу. Але, навіть в умовах кризи, УАФ дбає про футбольне майбутнє, зазначив Інфантіно.

"Ви вже робите це, ви вже відновили матчі вашої ліги. У вас є проект будівництва домівки для національних команд — проект, який ми у ФІФА підтримуємо також", - сказав він.

Вочевидь, мова про тренувальну базу для національних команд України, яку УАФ планує збудувати у Княжичах, що на Київщині.

За словами президента УАФ Андрія Павелка, це буде тренувальна база європейського рівня.

Проект самої бази буде згодом презентовано, а поки що члени асоціації вивчають досвід будівництва та функціонування подібних тренувальних баз європейських грандів - збірної Нідерландів і Бельгії, зокрема.

Окремо у своєму відеозверненні президент ФІФА також відзначив роботу асоціації в контексті клубів і збірної на чоловічому та юнацькому рівнях. І додав, що ці напрямки футболу в Україні мають величезний потенціал.

Як повідомлялося в УНН, окремі рішення УАФ у боротьбі з договірними матчами не мають аналогів у світі.

Українські Національні Новини

Спорт