ukenru
prezident-ffu-golovna-podiya-roku-pravo-provedennya-finalu-ligi-chempioniv-v-ukrayini

Президент ФФУ: головна подія року – право проведення фіналу Ліги Чемпіонів в Україні

 • 7954 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Президент Федерації футболу України Андрій Павелко розповів про ключові досягнення організації в 2016 році, поділився планами на майбутнє та назвав 2016 рік надзвичайно насиченим подіями й дуже продуктивним, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ФФУ.

Однією із головних подій цього року, президент ФФУ назвав отримання права на проведення 2 фіналів Ліги Чемпіонів УЄФА в Києві в 2018 році, чоловічої - на НСК "Олімпійського" та жіночої - на стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського.

"Це наша велика перемога, серйозний стимул до розвитку і популяризації футболу в нашій країні. Коли понад 140 телекамер світу транслюватимуть фінальний матч Ліги чемпіонів, вони будуть направлені в Україну і будуть рекламувати нашу країну", - зауважив керівник Федерації.

Федерація футболу України у 2016 році також розпочала розробку програми розвитку футболу до 2020 та 2030 року.

"Зараз ми залучили іноземного партнера, який допомагає нам працювати над цим важливим документом. Будь-хто зможе ознайомитися з цією програмою і ми врахуємо важливі побажання, внесемо можливі зміни і представимо громадськості якісну стратегію розвитку футболу в Україні", - поділився планами А.Павелко.

Примітно, що ФФУ затвердила проект створення заводу із виробництва штучного покриття полів на Виконкомі у жовтні цього року, а вже 26 грудня даний завод був запущений в тестовому режимі.

Варто зазначити, що в 2016 році сталася історична подія, яка покликана у майбутньому сприяти розвитку чесної гри в українському футболі. До когорти державних нормативних актів приєднався Закон "Про запобігання впливу на результати офіційних спортивних змагань корупційних правопорушень". Крім того, до роботи в Україні було запрошено одного із провідних фахівців у сфері боротьби з договірними матчами – Франческо Баранку.

Нагадаємо, що під час роботи структури у нинішньому календарному році Одеса та Харків отримали дозвіл УЄФА на проведення міжнародних матчів найвищого рівня.

Українські Національні Новини

Спорт