ukenru
prezident-chekhiyi-zayaviv-pro-zatsikavlenist-u-rozvitku-dobrikh-vidnosin-z-rf-i-knr

Президент Чехії заявив про зацікавленість у розвитку добрих відносин із РФ і КНР

 • 7546 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Президент Чехії Мілош Земан виступив за розширення торгово-економічних відносин чеської держави з Російською Федерацією та Китайською Народною Республікою. Про це він заявив у четвер в інтерв'ю празькому телеканалу Barrandov, інформує УНН.

“Я виступаю за хороші економічні відносини Чехії з Росією і КНР, - сказав глава Чеської Республіки. - У цьому немає нічого ненормального”.

Чинний глава держави, який намагається переобратися на другий п’ятирічний термін, відкинув твердження його суперника у другому турі президентських виборів, який пройде 26-27 січня, екс-глави національної Академії наук Іржі Драгоша, що він нібито проводить курс на політичне зближення Чехії з РФ і КНР.

“Твердження, що Земан начебто тягне Чехію на Схід, настільки абсурдні, що соромно це спростовувати”, — підкреслив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чехії підтвердили беззаперечну підтримку територіальної цілісності України

Західні лідери, за його словами, активно сприяють реалізації торгово-економічних інтересів своїх держав у Росії та Китаї. Як приклад він назвав недавній візит французького президента Еммануеля Макрона в КНР, в ході якого були укладені “контракти на величезну суму”.

Нагадаємо, уряд Чехії подав у відставку після того, як напередодні парламент країни проголосував за недовіру кабміну. Про це повідомив прем'єр-міністр Чехії, доларовий мільярдер Андрей Бабіш, на прес-конференції після засідання кабміну.

Українські Національні Новини

Новини Світу