prezident-chekhiyi-situatsiya-na-poli-boyu-ne-svidchit-scho-ukrayina-mozhe-otrimati-perevagu

Президент Чехії: ситуація на полі бою не свідчить, що Україна може отримати перевагу

 • 74231 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. Президент Чехії Петр Павел вважає, що ситуація на фронті наразі не дає змоги розраховувати на військову перевагу України. При цьому він попередив, що Захід має продовжувати надавати підтримку Україні. Про це УНН повідомляє з посиланням на Novinky.

Цитата

"Можливо, наступного року почнуться якісь переговори, тому що розвиток подій не дозволяє говорити про те, що українська сторона зможе домогтися військової переваги. Час зараз грає на користь росії, яка має більш потужну мобілізаційну базу для живої сили. Вигравши час, вона також зможе поповнити запаси матеріальних засобів, яких їй давно не вистачало. Ми бачимо масовані поставки з Північної Кореї, ми бачимо спроби обійти санкції", - заявив Петр Павел.

За його словами, росія намагається заморозити війну на якомога довше. Президент вважає, що кремль також чекає на результати президентських виборів у США наступного року, які можуть похитнути готовність Америки допомагати Україні та постачати їй зброю.

Втім заявив, що захід має продовжувати надавати підтримку.

"Ситуація не є однозначно позитивною. Позитивним для України має бути те, що ми на їхньому боці і повинні підтримувати їх у досягненні їхніх цілей. Зі свого боку, у нас немає іншого вибору, окрім як продовжувати надавати підтримку", - сказав Павел.

Також додав, що Захід буде змушений робити це доти, доки українці самі не ухвалять рішення про свої подальші дії.

Водночас Павло повторив на конференції те, про що він неодноразово говорив у різних формах у минулому, а саме: "Будь-який успіх Росії означатиме наш провал". "Що більшим буде провал, то більше ми повинні будемо вкладати в забезпечення безпеки наших сусідів", - додав він.

Доповнення

Тим часом втрати російських окупантів з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну сягнули вже близько 308 720 осіб, 5316 танків та сотень одиниць військової техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чехії продовжили програми підготовки українських військових до кінця 2024 року

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Затремтіли шибки: у Севастополі пролунав потужний вибух

     • 123081 переглядiв

    В Житомирі на вулиці побили працівника ТЦК - поліція

     • 40604 переглядiв

    Зеленський розповів, у чому різниця між Україною та росією

     • 61389 переглядiв