ukenru
prezident-braziliyi-dopustiv-viyskove-vtorgnennya-do-venesueli-spilno-z-ssha

Президент Бразилії допустив військове вторгнення до Венесуели спільно з США

 • 7818 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Бразильський президент Жаір Болсонару заявив, що зараз працює спільно з урядом США для того, щоб "посіяти розбрат" в армії Венесуели, а можливо і провести військове вторгнення в цю країну. Про це повідомляє УНН з посиланням на Reuters.

У разі військового вторгнення до Венесуели Болсонару заявив, що спершу звернеться до Ради національної оборони Бразилії та Конгресу і попросить у них скоординувати дії бразильської влади з цього питання.

"Ми не можемо дозволити Венесуелі стати новою Кубою або Північною Кореєю", - вважає бразильський президент. За його словами, в разі будь-якого іноземного військового втручання в Венесуелі, цілком ймовірно, що країну охопить партизанська війна, яку проводитимуть прихильники Мадуро і новий венесуельський уряд, "хто б не прийшов до влади".

В середині березня Болсонару висловлював надію на допомогу США у звільненні венесуельського народу. Тоді прес-секретар бразильського президента Отава Регу Баррус відзначав, що мова не йде про військове вторгнення до Венесуели.

Нагадаємо, Бразилія також вимагала, щоб російські військові, які прибули до Боліваріанської Республіки в середині березня, залишили її, бо це може призвести до посилення кризи в країні. Єдиним виходом з ситуації, що склалася є проведення виборів під керівництвом тимчасового уряду, підкреслював глава МЗС Бразилії Ернесту Араужу.

Українські Національні Новини

Новини Світу