prezident-bolgariyi-zayaviv-scho-viyna-ne-maye-viyskovogo-virishennya-ta-vistupiv-za-zusillya-z-dosyagnennya-miru

"Війна в Україні не має військового вирішення": президент Болгарії намагався схилити Зеленського до мирних зусиль

 • 809534 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Президент Болгарії Румен Радєв під час зустрічі з українським колегою Володимиром Зеленським у Софії заявив, що російсько-українська війна "не має військового вирішення". Він додав, що потрібно спрямувати "провідні зусилля" для встановлення миру, пише УНН з посиланням на болгарське видання Darek News.

Цитата

"Провідні зусилля повинні бути спрямовані на досягнення миру. Ми не використали всі засоби дипломатії. Війна ведеться на території України, і набуває нових масштабів, виходячи за межі України. Це стосується і соціальних, і економічних відносин", - заявив президент Болгарії.

Він додав: "Цей конфлікт не має військового вирішення".

Деталі

Крім цього, на думку Радева, російсько-українська війна "перетворюється на боротьбу на виснаження", яка "виснажує" економіку не лише Києва, а і європейських країн, а також "загострює соціальну напругу". Він заявив, що постачання більшої кількості зброї Україні нібито "ускладнить" мирне вирішення війни.

"Півтора року ми чекаємо на рішення, але бачимо, що воно не приходить. У зв'язку з цим важливо звернути увагу на послідовні зусилля для деескалації, за припинення вогню, мирними засобами дипломатії. Я знаю, як це важко. Я сподіваюся, що незабаром ми побачимо мирне вирішення, особливо у світлі глибоких історичних зв'язків між нашими народами", - сказав Радев.

Підсумовуючи, президент Болгарії розповів, що "провідними зусиллями" має бути "досягнення миру" в Україні.

"Ми чуємо слово "перемога". Ми хочемо почути слово "мир". Я вважаю, що ми не використали всі засоби дипломатії в цьому напрямку, не поглиблюючи конфлікт", - додав він.

Нагадаємо

Президент Болгарії Румен Радев під час зустрічі з очільником України Володимиром Зеленським заявив, що виступає проти відправки боєприпасів Києву, оскільки безпекова ситуація у Софії "є достатньо тривожною".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі