ukenru
premyeru-dityachoyi-muzichnoyi-vistavi-prigodi-buratino-pokazhut-vikhidnimi-v-kiyivskomu-teatri-opereti

Прем'єру дитячої музичної вистави "Пригоди Буратіно" покажуть вихідними в Київському театрі оперети

 • 10328 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Вже в цю суботу об 11:00 та о 14:00 у Національній опереті України відбудуться перші прем’єрні покази дитячої музичної вистави "Пригоди Буратіно", передає УНН з посиланням на прес-службу театру.

Зазначається, що до співпраці з колективом Національної оперети художній керівник театру, н. а. України Богдан Струтинський запросив лауреатів театральної премії "Київська Пектораль" режисера лялькового театру Михайла Урицького та художника Миколу Данька.

За словами Михайла Урицького, постановка "Пригоди Буратіно" на сцені Київського національного театру оперети стала для нього новим, дещо експериментальним досвідом: не зважаючи на багаторічну співпрацю режисера з багатьма театральними закладами в Україні і за кордоном, постановкою вистави в музичному театрі він займався вперше.

"А ще це прекрасна нагода попрацювати з уславленим колективом Національної оперети", – зазначив Михайло Урицький.

Крім того, що о 12:30 в приміщенні театру відбудеться зустріч представників ЗМІ з художнім керівником Національної оперети, головою Національної спілки театральних діячів України, н. а. України Богданом Струтинським, режисером лялькового театру, режисером-постановником Київського муніципального академічного театру ляльок, викладачем Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого Михайлом Урицьким, головним художником Київського муніципального академічного театру ляльок Миколою Даньком, диригентом-постановником Сергієм Дідком, балетмейстером-постановником Анжелою Гречановською, хормейстером-постановником Сергієм Нестеруком.

В арт-фойє ІІ-го поверху театру учасники прес-конференції матимуть змогу ознайомитися з художньою виставкою акварелей київського художника Дмитра Ачкасова.

Як повідомляв УНН, 25 листопада у Національній опереті України відбувся унікальний концерт “Симфонічний коктейль у стилі Блюз” за участю відомого австрійського піаніста Флоріана Файльмайра.

Українські Національні Новини

Культура