ukenru
premyer-shvetsiyi-yakiy-otrimav-votum-nedoviri-ogolosiv-pro-svoyu-vidstavku

Прем'єр Швеції, який отримав вотум недовіри, оголосив про свою відставку

 • 15048 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен, якому парламент раніше виніс вотум недовіри, оголосив про свою відставку з посади. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Local.

Деталі

Відзначається, що в понеділок Левен дав пресконференцію, під час якої оголосив про свою відставку. У прем'єра був вибір: оголосити дострокові вибори, або ж добровільно покинути посаду.

Цитата

"Я просив спікера звільнити мене з посади прем'єр-міністра. Спікер спробує сформувати новий уряд. Це найскладніше політичне рішення, яке я прийняв", - зазначив Левен.

Контекст

21 червня 181 депутат з 349 висловили недовіру главі уряду, оголосивши вотум недовіри. Причиною цього стала ініціатива уряду ввести ринкові ціни на оренду житла в нових будинках. Для прийняття рішення у Левена був тиждень. У зв'язку з цим він провів переговори з представниками партій.

Довідка

Можливість винесення вотуму недовіри була прописана в конституції країни від 1974 року. З тих пір риксдаг (парламент) одинадцять разів голосував з цього питання і завжди негативно.

Таким чином, Левен став першим прем'єр-міністром в історії, якою винесено вотум недовіри.

Українські Національні Новини

Новини Світу