ukenru
premyer-shri-lanki-benzinu-zalishilos-tilki-na-odin-den

Прем'єр Шрі-Ланки: бензину залишилось тільки на один день

 • 105096 переглядiв

КИЇВ. 16 травня. УНН. Новий прем'єр-міністр Шрі-Ланки заявив у понеділок, що в країні, яка постраждала від кризи, бензину залишилось на один день. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Призначений прем'єр-міністром у четвер Раніл Вікремесінгхе, заявив у зверненні до нації, що країні терміново потрібні 75 мільйонів доларів в іноземній валюті для сплати основних імпортних товарів.

«Наразі у нас є запаси бензину лише на один день. Наступні пару місяців будуть найважчими у нашому житті, - сказав він. - Ми маємо підготуватися до того, щоб піти на деякі жертви».

Він додав, що дві партії бензину та дві партії дизельного палива з використанням індійської кредитної лінії можуть допомогти у найближчі кілька днів, але країна також стикнулася з нестачею 14 видів основних ліків.

Хронічна нестача іноземної валюти призвела до інфляції та нестачі ліків, палива та інших предметів першої необхідності, внаслідок чого тисячі людей вийшли на вулиці на знак протесту.

Доповнення

Криза призвела до масових протестів проти президента Готабая Раджапакси та його сім'ї, кульмінацією яких стала відставка його старшого брата Махінди з посади прем'єр-міністра минулого тижня після бійки між прихильниками уряду та протестувальниками, внаслідок якої 9 людей загинули та 300 отримали поранення.

Президент замінив його на Вікремесінгху, чиновника від опозиції, який до цього п'ять разів обіймав цю посаду.

Протестувальники заявили, що продовжуватимуть свою кампанію, доки Готабая Раджапакса залишається президентом. Вони також назвали Вікремесінгхе "маріонеткою" та розкритикували призначених ним чотирьох міністрів кабінету, усі члени політичної партії, якою керують брати Раджапакси.

Українські Національні Новини

Новини Світу