ukenru
premyer-rozpoviv-pro-scho-yshlosya-na-naradi-z-golovami-oda-cherez-poshirennya-covid-19

Прем'єр розповів, про що йшлося на нараді з головами ОДА через поширення COVID-19

 • 11222 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. На нараді з головами ОДА через поширення COVID-19 визначили чіткі заходи, спрямовані на посилення боротьби з коронавірусом, зокрема, обговорили збільшення ліжкомісць в лікарнях, забезпеченість киснем і вдосконалення роботи колл-центрів. Про це на засіданні уряду у п’ятницю сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

“Сьогодні ми на жаль маємо 5800 випадків підтверджених захворілих на коронавірус (COVID-19 - ред.) за добу. Коронавірус дуже швидко набирає обертів, ви бачите кожен день рекорд. Сьогодні під моїм головуванням та за участі секретаря Ради національної безпеки та оборони відбулась нарада з керівниками регіонів, з керівниками міністерств профільних. Ми визначили дуже чіткі заходи, спрямовані на посилення боротьби з коронавірусом. Будуть проведені додаткові заходи щодо збільшення ліжкомісць у лікарнях, збільшення забезпеченості ліжок киснем”, - сказав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що Міністерство охорони здоров’я активізує роботу щодо сертифікації виробників медичного кисню.

“Також мають удосконалити свою роботу колл-центри в регіонах, як у напрямку консультування українців з проблемних питань, так і відстеження контактних хворих. Таке відстеження контактів, це одна з важливих складових, необхідних, аби розірвати ланцюг поширення інфекції. Головам обласних державних адміністрацій доручено мобілізувати всі служби та налагодити координацію роботи Міністерства внутрішніх справ, Держпродспоживслужби, зокрема, щодо проведення масових заходів та роботи установ, де відбувається накопичення, або може відбуватися накопичення людей. Всі департаменти здоров’я на місцях мають відпрацювати чіткі маршрути для впорядкування перевезення хворих на COVID за нових обставин при збільшенні кількості лікарень, які сьогодні уже приймають хворих”, - додав Прем’єр-міністр.

За його словами, вони щодня збільшують кількість лікарень першої хвилі, де є змога лікувати хворих на COVID-19.

“Кількість тестів так само будемо збільшувати, аби люди не чекали по декілька днів на свій результат. Це на особистому контролі під особистою відповідальністю міністра охорони здоров’я”, - зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, сьогодні, 9 жовтня, Шмигаль скликав нараду з головами ОДА через поширення COVID-19.

Українські Національні Новини

Політика