premyer-polschi-priyikhav-v-ukrayinu-vshanuvati-zhertv-volinskoyi-tragediyi

Прем’єр Польщі приїхав в Україну вшанувати жертв Волинської трагедії

 • 611195 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький приїхав в Україну для вшанування жертв Волинської трагедії на території вже неіснуючого села Острувки у Волинській області. Про це прем’єр сам повідомив у своєму Facebook, пише УНН.

Деталі

Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький відвідав Україну в п'ятницю 7 липня. Він прибув до нині неіснуючого села Острувки, жителі якого загинули під час Волинської трагедії.

Прем’єр-міністр встановив символічний дерев’яний хрест, присвячений трагедії, запалив свічку і поклав під нього вінок із квітів.

Моравецький також відвідав цвинтар, де поховані загиблі поляки, поклавши вінок до пам’ятника, присвяченого їхній пам’яті.

Голову уряду супроводжував нащадків одного із мешканців цього села, науковець Леон Попек, який займається розслідуванням Волинської трагедії.

Нагадаємо

11 липня у Польщі на державному рівні вшановують пам’ять жертв трагічних подій на Волині. Обопільні етнічні чистки конфліктуючого польського і українського населення, здійснені УПА та польською Армією Крайовою і радянськими партизанами, відбулися влітку 1943 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі проведуть референдум щодо мігрантів: буде в один день з виборами

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Перефарбовані автомобілі потрібно перереєстровувати - МВС

     • 648299 переглядiв

    Харчове отруєння в Яремче: госпіталізовано 9 людей

     • 672849 переглядiв

    Кіпер: Одещина відновлюватиме три села на Херсонщині

     • 468071 переглядiв