ukenru
premyer-makedoniyi-rozpoviv-yaku-nazvu-dlya-yogo-krayini-pogodili-z-gretsiyeyu

Прем’єр Македонії розповів, яку назву для його країни погодили з Грецією

 • 8345 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Прем’єр-міністр Македонії Зоран Заєв підтвердив заяву свого грецького колеги про досягнення угоди на вирішення 27-річної суперечки між країнами через назву колишньої югославської республіки. Про це повідомляє УНН з посиланням на “Радіо Свобода”.

За словами Заєва, сторони погодили нову назву для його країни — Північна Македонія (Severna Makedonija), щоб покласти край суперечці, яка перешкоджала вступу Македонії в ЄС і НАТО.

Заєв 12 червня заявив, що угода зберігає македонську етнічну й культурну ідентичність. «Шляху назад немає», – сказав він.

Документ у Македонії винесуть на референдум. Грецький колега Заєва Алексіс Ціпрас зазначив, що ця угода дозволить чітко розмежовувати грецьку провінцію Македонію і країну.

Суперечка про назву Македонії – держави, що виникла після розпаду Югославії в 1991 році, – триває понад 25 років. Греція вимагає зміни назви сусідньої країни, щоб уникнути плутанини з північним регіоном Греції, що теж має назву Македонія.

Як повідомляв УНН, Греція та Македонія досягли домовленості, яка покладе край багаторічній суперечці щодо назви невеликої балканської країни. Про це заявив прем’єр Греції Алексіс Ципрас.

Українські Національні Новини

Новини Світу