premyer-izrayilyu-zayaviv-scho-lishe-viyskova-zagroza-strimaye-iran-vid-otrimannya-yadernoyi-zbroyi

Прем'єр Ізраїлю заявив, що лише військова загроза стримає Іран від отримання ядерної зброї

 • 669158 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху під час конференції з національної безпеки Hertog заявив, що реальна військова загроза є найкращим способом стримування ядерних амбіцій Ірану. Його заява пролунала через кілька днів після того, як з’явилися повідомлення про те, що Тегеран збільшив збагачення урану до 84%, пише УНН з посиланням на JPost.

Цитата

"Єдине, що надійно завадить державам-ізгоям розробити ядерну зброю, - це реальна військова загроза або реальні військові дії", - сказав він.

Прем'єр додав: "Ви можете поєднати це з паралізуючими економічними санкціями, але це недостатня умова. Необхідною умовою, а часто й достатньою умовою, є надійні військові дії".

Деталі

За словами Нетаньяху, Лівія відмовилася від створення ядерної зброї через страх перед ударом США, тоді як Північна Корея безупинно переслідувала свої ядерні амбіції. Він пояснив, що Тегеран призупинив свою ядерну програму після війни в Перській затоці через побоювання, що США вторгнуться в його країну, оскільки вони зайшли в Ірак. На цьому етапі було перетворено на таємну програму, замасковану громадськими організаціями, додав прем'єр.

Нетаньяху зауважив, що навіть здатність шести світових держав підписати Спільний всеосяжний план дій 2015 року з Тегераном базувалася на реальній ізраїльській військовій загрозі.

"Іран вважав, що цей божевільний хлопець в Єрусалимі розбомбить їх, якщо ми щось не зробимо. Таким чином Іран прийшов до столу, але потім вони залишили гроші на столі та уклали жахливу угоду", – сказав він.

Прем'єр Ізраїлю наголосив, що "зробить все, що залежить" від нього, щоб не дати Ірану отримати ядерну зброю.

"Це не просто інтерес Ізраїлю; це американський інтерес - це в інтересах усього світу", – підсумував Нетаньяху.

Нагадаємо

Міжнародне агентство з ядерної енергії обговорює з Іраном результати нещодавньої верифікаційної діяльності Агентства, на тлі повідомлень про виявлення в ІРІ збагаченого урану, який наближений за концентрацією до збройного.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі