ukenru
premyer-ispaniyi-zayaviv-pro-destabilizatsiyu-krayini

Прем'єр Іспанії заявив про дестабілізацію країни

 • 10282 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой розкритикував рішення опозиції вимагати його відставки, звинувативши своїх політичних опонентів в дестабілізації країни та переслідуванні вузько політичних інтересів. Про це повідомляє УНН з посиланням на El Mundo.

"Причому, це відбувається у важкий для Іспанії момент, це підриває стабільність, яка зараз так важлива для країни, підриває економічне відновлення. В цілому, це погано для Іспанії, її жителів і її майбутнього", - заявив Рахой, додавши, що йти в відставку не збирається.

Як повідомляв УНН, правоохоронці Іспанії в Барселоні провели масштабну операцію в зв'язку з незаконним фінансуванням референдуму по незалежності Каталонії 1 жовтня 2017 року. В рамках операції затримано щонайменше 25 осіб.

Нагадаємо, уряд Іспанії не затвердив новий уряд Каталонії, що означає продовження прямого управління Каталонії з Мадрида.

Цей крок став відповіддю іспанського прем'єра Маріано Рахоя на те, що новий глава уряду Каталонії Торра включив до складу каталонського уряду ув'язнених політиків і колишніх чиновників, які перебувають у вигнанні.

Раніше Кім Торра приніс присягу глави уряду Каталонії, уникнувши при цьому згадки про короля і Конституції Іспанії, пообіцявши бути "вірним народу Каталонії".

Українські Національні Новини

Новини Світу