premyer-chekhiyi-anonsuvav-vizit-delegatsiyi-pidpriyemtsiv-do-kiyeva-obgovoryat-zaluchennya-firm-do-vidbudovi-ukrayini

Прем'єр Чехії анонсував візит делегації підприємців до Києва: обговорять залучення їх фірм до відбудови України

 • 426722 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала повідомив, що наступного тижня до Києва з візитом прибуде делегація чеських підприємців, щоб обговорити їх участь у післявоєнній відбудові України. Про це він сказав на спільному брифінгу з президентом Володимиром Зеленським у Празі, передає УНН.  

Цитата

"Наступного тижня в Україну приїде делегація із 30 представників з області охорони здоров'я та енергетичного сектору на чолі з Томашем Копичним. Діалог вже стає інтенсивнішим, розвивається співробітництво. Ми підтримуємо залучення чеських фірм до реконструкції Україн у формі страхування", - заявив Фіала.

Деталі

Він зазначив, що з початку повномасштабного вторгнення рф Чехія допомагає Україні у всіх сфеах, зокрема прийняла "рекордну" кількість біженців та надає військову і гуманітарну допомогу.

"Будемо і надалі інтенсивно підтримувати Україну, долучатися до післявоєнної відбудови України. Сподіваюся, що позитивний слід також залишать чеські фірми. Пан президент знає про нашу підтримку і готовий сприяти тому, щоб чеські фірми були залучені до реконструкції України", - сказав прем'єр.

Своєю чергою, Зеленський відзначив, що українська сторона "буде рада бачити" у Києві велику делегацію чеських підприємців для розвитку проєктів у галузі енергетики і спільних транспортних проєктів. Він підкреслив, що ця співпрацяє важливою для обох держав.

"Вже зараз ми розуміємо, що у відбудові України, трансформації нашої держави, у розвитку нашої інфраструктури активну участь братиме чеський бізнес. А це й економічне зростання, і робочі місця, і майбутній соціальний прогрес для наших країн. Вже зараз є конкретні напрямки такої нашої співпраці", - поінформував президент.

Підсумовуючи, очільник держави наголосив, що вдячний Празі за "гостинність" та "потужну підтримку" і висловив впевненість, що країни забезпечать "усі необхідні умови, щоб наші люди могли повернутися додому в Україну - в Україну перемоги".

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала повідомив, що Чехія невдовзі передасть Україні гелікоптери та боєприпаси, а також допоможе з навчаннями на винищувачах F-16.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Перефарбовані автомобілі потрібно перереєстровувати - МВС

     • 648299 переглядiв

    Харчове отруєння в Яремче: госпіталізовано 9 людей

     • 672849 переглядiв

    Кіпер: Одещина відновлюватиме три села на Херсонщині

     • 468071 переглядiв