ukenru
premyer-britaniyi-i-mer-londona-vbachayut-u-napadi-bilya-mecheti-terakt

Прем'єр Британії і мер Лондона вбачають у нападі біля мечеті теракт

 • 10554 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей назвала "потенційною терористичною атакою" наїзд фургона на людей поблизу мечеті у Лондоні, внаслідок чого одна людина загинули і ще 10 отримали поранення. З нею погодився і мер британської столиці Садік Хан, назвавши напад "жахливою терористичною атакою". Про це УНН повідомляє з посиланням на ABC News.

Лондонський мер Садік Хан сказав, що поліція реагує на "жахливу терористичну атаку".

Прем'єр-міністр Тереза ​​Мей назвала інцидент "потенційною терористичною атакою". "Всі мої думки - з тими, хто був поранений, їх близькими та екстреними службами на місці події", - додала вона.

Очільниця британського уряду проведе екстрене засідання щодо інциденту в понеділок вранці, щоб узгодити реакцію уряду.

Столична поліція назвала це "серйозним інцидентом" і заявила, що слідство вестиме контртерористичний підрозділ. Очевидці сказали, що в цілому було три "нападники", один з яких був затриманий, а ще два втекли з місця події.

Мусульманська рада Британії назвала цей інцидент "терористичною атакою" і "найжорстокішим проявом" ісламофобії.

Інцидент стався в парку Фінсбері на півночі Лондона на Севен Систерз Роад. Одна людина загинула, 10 отримали поранення. Вісьмох людей госпіталізовано, ще двох оглянули медики на місці.

Очевидці сказали, що люди зібралися біля мечеті після молитви, коли у натовп в'їхав фургон. Серед них були чоловіки, люди похилого віку і жінки, дітей не було, додали свідки події.

Українські Національні Новини

Новини Світу