premierka-italii-zustrilasia-z-orbanom-pered-samitom-yes-na-tli-zusyl-dlia-zniattia-budapeshtom-veto-na-rishennia-po-ukraini

Прем'єрка Італії зустрілася з Орбаном перед самітом ЄС на тлі зусиль для зняття Будапештом вето на рішення по Україні

 • 30727 переглядiв

Прем'єр-міністр Італії Мелоні зустрілася з прем'єр-міністром Угорщини Орбаном напередодні вирішального саміту ЄС

Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні провела особисту зустріч зі своїм угорським колегою Віктором Орбаном перед початком засідання Європейської ради в четвер вранці, пише УНН з посиланням на Politico.

Деталі

Як пише видання, це сталося в той момент, коли лідери ЄС посилюють тиск на Орбана, щоб той скасував своє вето на початок переговорів про вступ з Україною та на додаткове фінансування ЄС для України.

"Італійський консервативний лідер часто намагається схилити свого колегу-правого Орбана під час напружених європейських самітів", - зауважує видання.

Як повідомляють італійські ЗМІ, у середу ввечері Мелоні провела неформальну зустріч зі своїми французькими та німецькими колегами Еммануелем Макроном і Олафом Шольцем за келихом червоного вина в готелі Amigo в Брюсселі.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан перед самітом ЄС зустрівся з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, канцлером Німеччини Олафом Шольцем, президентом Франції Еммануелем Макроном та президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог атакував Хмельниччину "кинджалом", є приліт - Ігнат

     • 82161 переглядiв

    Фінал Нацвідбору на Євробачення відбудеться 3 лютого

     • 77168 переглядiв