premier-saksonii-zaproponuvav-ukraini-tymchasovo-postupytysia-terytoriiamy-zadlia-myru-v-mzs-zaklykaly-polityka-podyvytysia-pravdi-v-ochi

Прем'єр Саксонії запропонував Україні тимчасово поступитися територіями задля миру: в МЗС закликали політика подивитися правді в очі

 • 37153 переглядiв

Прем'єр Саксонії пропонує Україні поступитися територією заради миру; Україна закликає до правди, попереджаючи про більш широку російську агресію.

Прем’єр німецької землі Саксонія Міхаель Кречмер закликає Україну змиритися із тимчасовими поступками територіями задля перемир’я.  Він також висловився за "розворот" у політиці Німеччини щодо росії, повідомляє Spiegel. Своєю чергою в українському МЗС закликали німецького політика подивитися правді в очі, написав речник відомства Олег Ніколенко на своїй сторінці у Facebook, пише УНН

Деталі

Прем'єр Саксонії запропонував Україні тимчасово відмовитися від території на користь припинення вогню. 

"У разі припинення вогню Україні, можливо, спочатку доведеться змиритися з тим, що деякі території тимчасово недоступні для України", - заявив він у середу в інтерв'ю газеті Funke Mediengruppe.

"Жоден квадратний метр української території не став російським", - підкреслив Кречмер. "Але, як і в інших великих конфліктах, настав час для остаточного рішення", вказав політик. 

Кречмер вкотре закликав німецький уряд не тільки постачати зброю Україні, а й виступати з дипломатичними ініціативами. За його словами, союзники потрібні, щоб "вплинути на президента росії володимира путіна і зробити можливим припинення вогню".

"На жаль, основна позиція німецького уряду така: ми не хочемо переговорів, ми хочемо поставок зброї", - заявив прем'єр  Саксонії та додав: "Американці йдуть далі. Вони зрозуміли, що війну таким чином не виграти".

На думку Кречмера, необхідний розворот у політиці щодо росії. 

"Ідея послабити росію у військовому, політичному та економічному плані, щоб вона більше не становила для нас загрози, - це позиція, що сходить до XIX століття. Вона закладає фундамент для подальших конфліктів", - зауважив політик. 

Позиція МЗС 

У міністерстві закордонних справ, відповідаючи на заяву німецького політика, зазначили, що якщо Україна змириться із тимчасовою втратою територій, російські війська стануть ближчими до Німеччини і Саксонії зокрема. Як зауважив Ніколенко, путіну добре відомий цей регіон за часи його служби під Дрезденом.

Поступки територіями неодмінно призведуть до більшої агресії росії, яка безсумнівно вийде за межі України. Мир в Європі лежить через поразку москви. Закликаємо німецького політика подивитися правді в очі: спочатку пані канцлер Ангела Меркель, а згодом із канцлер Олаф Шольц докладали величезних політичних зусиль, аби переконати путіна зупинити війну. Це не допомогло. Як і не допоможуть будь-які інші поступки. Його мета – знищення України та дестабілізація всієї Європі

- наголосив речник МЗС. 

За словами Ніколенка, єдиним "розворотом" у політиці Німеччини щодо росії може стати іще більша підтримка України. "І ми дуже вдячні, що німецький федеральний уряд поділяє цей підхід", - додав речник МЗС.

Зенітні установки Gepard, БПЛА та боєприпаси: Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні 22.12.23, 19:18

Тетяна Краєвська

Політика

    Популярні

    Новини по темі