premier-bolharii-sturbovanyi-imperskymy-ambitsiiamy-putina

Прем’єр Болгарії стурбований "імперськими амбіціями" путіна

 • 27996 переглядiв

Нещодавно путін в черговий раз під час прямого ефіру розповів про кремлівське бачення історії України та зробив коментарі, які ЗМІ в Болгарії сприйняли як натяк на можливі територіальні претензії.

Прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков заявив, що коментар диктатора рф володимира путіна про те, що все узбережжя Чорного моря було російським, свідчить про "імперські амбіції", які потенційно загрожують деяким європейським країнам. Про це повідомили Еuractiv, пише УНН.

"Якщо ми озирнемося на кілька років назад, то побачимо послідовні заяви, що містять імперські амбіції, і ці амбіції за рахунок кількох країн, які зараз входять до ЄС", — сказав Денков і продовжив: "Певною мірою це не є чимось новим, але з іншого боку, ми повинні сприймати такі заяви серйозно, тому що якщо раніше вони звучали просто як слова, то останнім часом вони виглядають як план дій, тому, дійсно, нам потрібно бути дуже обережними".

Деталі

Нещодавно путін в черговий раз під час прямого ефіру розповів про кремлівське бачення історії України та зробив коментарі, які ЗМІ в Болгарії сприйняли як натяк на можливі територіальні претензії.

"Все узбережжя Чорного моря стало російським після російсько-турецьких війн", — сказав диктатор.

Прем’єр Болгарії, відповідаючи на запитання журналістів про те, які заходи має вжити Болгарія з огляду на кремлівські наративи про "ісконно російськіземлі", які мають повернутися до росії, він сказав, що це інтеграція болгарської армії в структури НАТО, модернізація її озброєння та продовження спільної підготовки болгарських сил з військами НАТО.

"Треба бути готовими, якщо, не дай Бог, щось трапиться", – підсумував Денков.

Нагадаємо

російський диктатор назвав українські міста на півдні та сході російськими, до яких Україна немає відношення, а також що ці землі Україні подарував ленін при формуванні СРСР. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: путін порівняв війну в Україні та секторі Газа

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Бундестаг схвалив додатковий бюджет Німеччини на 2023 рік

     • 25266 переглядiв

    Армія рф обстріляла Херсон з артилерії, двоє поранених

     • 24075 переглядiв