ukenru
predstavniki-vladi-spivpratsyuyut-z-obsye-schodo-ekologichnoyi-situatsiyi-na-khersonschini

Представники влади співпрацюють з ОБСЄ щодо екологічної ситуації на Херсонщині

 • 9338 переглядiв

КИЇВ. 7 вересня. УНН. Команда Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Херсоні слідкує за розвитком подій щодо екологічної ситуації в регіоні, а також співпрацює з представниками влади. Про це сьогодні під час брифінгу заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг, передає УНН.

"Можу підтвердити, наша команда в Херсоні слідкує за розвитком подій. В цьому контексті ми також тісно співпрацюємо з представниками влади, які також досліджують цю ситуацію. Ми занепокоєні через небезпеку наших співробітників і будемо вживати захисні заходи, якщо ситуація цього вимагатиме", - повідомив Хуг, відповідаючи на питання про те, чи стежить СММ за екологічною ситуацією поблизу КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" на Херсонщині.

Результати діяльності СММ з моніторингу, і можливі обмеження діяльності місії в цьому конкретному регіоні будуть викладені в щоденному звіті, зазначив він.

Нагадаємо, 6 вересня роботу двох КПВВ на адмінмежі з Кримом - "Каланчак" і "Чаплинка" - тимчасово припинили через екологічну ситуацію.

Як повідомляв УНН, жителі Армянська, що на півночі окупованого Криму, повідомляли в соцмережах, що за ніч металеві предмети в їхніх будинках вкрилися іржею. Городяни припускають, що, ймовірно, причиною цього стали викиди з заводу "Кримський титан". Ще серед можливих причин - спалювання в непристосованих крематоріях затоплених уздовж узбережжя бочок. У зв'язку з цим у Криму почалася евакуація дітей.

Українські Національні Новини

Політика