ukenru
predstavnik-yagland-pririvnyali-ukrayinu-do-rosiyi-komentuyuchi-vbivstvo-babchenka

Представник Ягланда прирівняв Україну до Росії, коментуючи вбивство Бабченка

 • 10164 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Речник Генерального секретаря Ради Європи Даніель Хольтген прирівняв Україну до Росії та закликав провести швидке розслідування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter, передає УНН.

"Кількість нападів і арештів журналістів в Україні та Росії перебуває на тривожному рівні. Вбивство Аркадія Бабченка сьогодні має бути швидко і повноцінно розслідувано", - написав він.

Раніше заяву щодо вбивства журналіста зробив і сам Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд.

Нагадаємо, 29 травня ввечері на російського журналіста Аркадія Бабченко вчинили замах - стріляли в спину. Пізніше стало відомо, що журналіст помер від поранень у кареті "швидкої".

Як повідомляв УНН, слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко, якого застрелили невідомі в Києві. Поліція надала фоторобот можливого вбивці Аркадія Бабченка.

У провадженні щодо вбивства Бабченка призначать низку експертиз.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. Російські слідчі хочуть допомогти Україні в справі про вбивство Бабченка.

#Journalists are being attacked and arrested at an alarming rate in #Ukraine and #Russia. The killing of Arkady #Babchenko today must be rapidly and fully investigated. https://t.co/hFv5lWOGfQ

— Daniel Holtgen (@CoESpokesperson) 29 травня 2018 р.

Українські Національні Новини

Політика