ukenru
predstavnik-bilogo-domu-rozkritikuvav-nimechchinu-cherez-torgivlyu

Представник Білого дому розкритикував Німеччину через торгівлю

 • 10718 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. Глава Національної ради з питань торгівлі США Пітер Наварро знову піддав критиці Німеччину в зв'язку з питанням торгового дефіциту, заявивши, що планує обговорити з німецькою стороною цю проблему під час візиту канцлера Ангели Меркель до Вашингтону. Про це повідомляє УНН з посиланням на Сіньхуа.

П.Наварро в лютому звинуватив Німеччину в маніпулюванні курсом євро, що, за його словами, призвело до значного недооцінення цієї валюти і зашкодило інтересам США.

У відповідь на це міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле заявив, що обмінний курс євро дійсно занадто низький, проте це спричинене валютною політикою Європейського центрального банку, в яку Німеччина не має права втручатися.

5 березня П.Наварро опублікував у газеті "Уолл-стріт джорнел" статтю, в якій зазначив, що великий торговий дефіцит підриває як економіку, так і національну безпеку США. Через це відновлення торгового балансу важливе для нового американського уряду.

Також глава американської ради з питань торгівлі запевнив, що США і Німеччина шляхом відкритих переговорів знайдуть спосіб зменшення торгового дефіциту. А уряд США усуне існуючий дисбаланс в торгівлі шляхом ведення вільної, справедливої і взаємовигідної торгівлі, а не через посилення тарифних і нетарифних бар'єрів.

Нагадаємо, що за повідомленням Федеральная служба статистики Німеччини обсяг експорту країни в 2016 році зріс на 1,2 %, сягнувши 1,2 трлн євро. За цим показником ФРН є світовим лідером.

Як повідомляв УНН, А.Меркель збирається до Вашингтона на зустріч з Д.Трампом 14 березня.

Українські Національні Новини

Новини Світу