ukenru
pravozakhisniki-zmist-41-vyaznya-v-guantanamo-obkhoditsya-ssha-v-445-mln-v-rik

Правозахисники: утримання 41 в'язня в Гуантанамо обходиться США в 445 млн доларів у рік

 • 8917 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Утримання 41 в'язня спецв'язниці для терористів на військово-морській базі США в Гуантанамо (Куба) обходиться американським платникам податків в 445 млн доларів США в рік. Про це інформує УНН з посиланням на заяву одної з найбільш відомих правозахисних організацій в США - Американського союзу захисту громадянських свобод.

У поширеній заяві вона піддала критиці рішення президента Дональда Трампа скасувати указ його попередника Барака Обами про закриття спецв’язниці. Про нього господар Білого дому оголосив, виступаючи у вівторок з посланням “Про становище країни” на спільному засіданні обох палат Конгресу США. Трамп підкреслив, що терористів треба знищувати, а “при необхідності затримувати і допитувати”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп закликав Конгрес прийняти закон, що дозволяє надання допомоги тільки "друзям Америки"

“Трамп робить велику помилку, погіршуючи і без того жахливу ситуацію з порушеннями прав людини у Гуантанамо”, — вважають правозахисники.

Як раніше повідомляв УНН, президент США Дональд Трамп в своєму виступі перед американським конгресом з промовою “Про становище країни” прокоментував скасування указу колишнього президента США Барака Обами про закриття в’язниці Гуантанамо.

Українські Національні Новини

Новини Світу