ukenru
pravozakhisniki-u-kiyevi-vlashtuvali-aktsiyu-bilya-posolstva-rf-cherez-peresliduvannya-geyiv-u-chechni

Правозахисники у Києві влаштували акцію біля посольства РФ через переслідування геїв у Чечні

 • 11214 переглядiв

КИЇВ. 1 червня. УНН. Біля Російського посольства в Києві 1 червня відбулась публічна акція солідарності з постраждалими від переслідувань за ознакою сексуальної орієнтації в Чечні, передає УНН з посиланням на прес-службу Amnesty International Україна.

Зазначається, що учасники та учасниці акції вимагали зупинити викрадення та вбивства підозрюваних у гомосексуальності чоловіків у Чечні.

“Жертви гомофобних переслідувань у Чечні пройшли страшні та шокуючі випробування. Російська влада має розуміти вразливість потерпілих та їхній страх перед тим, щоб відкрито захищати свої права. Федеральне розслідування в Росії має бути ефективним і здатним притягнути винних у переслідуваннях до відповідальності. Влада має здійснити реальні кроки для захисту жертв, свідків та їхніх найближчих родичів”, – зазначила Тетяна Купер, директорка представництва Human Rights Watch в Україні.

Крім того, правозахисники наголошують, що гомосексуальні стосунки суворо контролюються урядом Кадирова.

“Гомосексуальні стосунки є лише однією зі сфер, суворо контрольованих урядом Кадирова, який не терпить будь-якої критики. Правозахисники, засоби масової інформації та політичні активісти стикаються з погрозами, переслідуваннями і часто фізичним насильством. У такій же ситуації знаходяться пересічні чеченці, які мають сміливість публічно не погоджуватися із владою”, – йдеться в матеріалі Amnesty International, зробленому за результатами дослідження ситуації у Чечні.

Нагадаємо, на території Чечні розташовані шість секретних тюрем, у яких незаконно утримують людей на основі підозр у нетрадиційній сексуальній орієнтації.

Українські Національні Новини

Київ