pravookhorontsi-rozsliduiut-zakonnist-vyizdu-nardepa-borta-za-kordon

Правоохоронці розслідують законність виїзду нардепа Борта за кордон

 • 37616 переглядiв

Правоохороні органи розслідують законність виїзду народного депутата Віталія Борта за кордон. Розпочато досудове розслідування за фактом вчинення службового підроблення.

Правоохоронці розслідують законність виїзду народного депутата Віталія Борта за кордон. Про це УНН повідомляє з посиланням на Офіс Генерального прокурора.

Як стало відомо УНН з власних джерел мова про нардепа від забороненої "ОПЗЖ" Віталія Борта.

Генеральним прокурором 27 жовтня 2023 року внесено відомості до ЄРДР та розпочато досудове розслідування за фактом вчинення службового підроблення народним депутатом України IX скликання (ч. 1 ст. 366 КК України)

- йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що за даними слідства, народний обранець двічі здійснював виїзд за кордон нібито з метою відрядження до країни Європейського Союзу у квітні та липні 2023 року.

"Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі дії щодо встановлення фактів перебування народного депутата України за кордоном у різних країнах світу поза межами строку своїх відряджень", - інформує Генпрокуратура.

Доповнення

"Схеми" (Радіо Свобода) повідомляв, що Віталій Борт, 51-річний народний депутат, обраний від нині забороненої "ОПЗЖ", у квітні й у липні 2023 року виїжджав за кордон у триденні службові відрядження за погодженням голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, але обидва рази не повертався вчасно, а залишався за межами України ще на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Дубінський родича дружини за кордон вивозив: стали відомі деталі справи

Анна Мурашко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі