ukenru
pravookhorontsi-piymali-na-khabari-400-dolariv-golovnogo-mitnika-cherkas

Правоохоронці піймали на хабарі 400 доларів головного митника Черкас

 • 17318 переглядiв

КИЇВ. 8 травня. УНН. Головний державний інспектор Черкаської митниці Державної фіскальної митниці був затриманий за одержання від місцевого жителя хабара у розмірі 400 доларів США за сприяння у розмитненні автомобілю. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу прокуратуру Черкаської області.

У операції із затримання спільно із працівниками місцевої прокуратури взяли участь співробітники управління СБУ у Черкаській області і ГУ НП у Черкаській області.

Зазначену вище особу затримано в порядку ст. 208 КПК України, безпосередньо під час одержання ним обумовлених коштів, які вилучено в ході обшуку.

Санкція означеної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

На цей час у кримінальному провадженні проводяться необхідні першочергові слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, повідомлення особі про підозру та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, прокурора Кропивницького звільнили з органів через хабар у 10 тисяч долларів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП