ukenru
pravookhorontsi-mayut-posileno-kontrolyuvati-polski-obyekti-v-ukrayini-nardep

Правоохоронці мають посилено контролювати польські об’єкти в Україні - нардеп

 • 10363 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. Польські об’єкти в Україні потребують посиленої уваги з боку громади та правоохоронців, щоб запобігти провокаціям. Про це заявила співголова групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща Оксана Юринець на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

За її словами, у минулих провокаціях простежується єдиний почерк.

"Я не поліцейський і не маю навиків оперативно-розшукових дій, але навіть без того впевнено можу сказати, що почерк вандальних діянь що біля консульства Польщі у Львові, що в Підкамені - однакові. Провокатори не сплять! А коли сплять, то тільки й бачать, як би погіршити стосунки між українцями і поляками. Наше завдання - з одного боку не піддаватися на спроби третього зайвого нас розсварити, з іншого - бути пильними. Особливо у тих місцях, де є пам'ятні об'єкти. При чому тут дуже важлива уважність і правоохоронців, і місцевих українців, завдяки якій, впевнена, можна запобігти частині актів вандалізму", - зазначила вона.

О.Юринець додала, що те ж саме стосується і польського боку.

"Обопільна пильність, розсудливість, холодно-об'єктивне сприйняття провокативних спроб впливу на партнерські відносини між Україною та Польщею - те, що нам зараз не завадить", - додала нардеп.

Нагадаємо, вандали понівечили меморіал загиблим полякам на Львівщині.

Українські Національні Новини

Суспільство