ukenru
pratsivniki-sektoru-okhoroni-zdorovya-gretsiyi-viyshli-na-protest-na-tli-spalakhu-covid-19

Працівники сектору охорони здоров'я Греції вийшли на протест на тлі спалаху COVID-19

 • 16689 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Грецькі працівники громадського здоров’я протестували в Афінах проти оплати праці та умов роботи. Лікарні країни борються з новим сплеском випадків COVID-19, а влада розглядає додаткові обмеження. Про це інформує УНН з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

Протестувальники стверджують, що їм недостатньо платять, вони перевантажені та страждають від нестачі персоналу. Вони закликали МОЗ країни збільшити кількість найманих працівників, щоб уряд включив їх до переліку "небезпечних професій", які отримують додаткові пільги, і щоб приватні лікарі теж вступили в боротьбу з COVID-19.

За їх словами, рішення уряду відсторонити невакцинованих працівників медичної сфери збільшило дефіцит кадрів. У липні Греція ввела обов’язкову вакцинацію для персоналу будинків престарілих, а у вересні – для медичних працівників.

Кількість хворих в Греції досягла нового рекорду – понад 6 000 щодня, а місця в палатах закінчуються.

"Ноші в лікарнях, які чергують, збільшуються на десятки, (і) пацієнтів обирають у відділення інтенсивної терапії за пріоритетом, виходячи з їхнього віку, - сказав президент Федерації працівників державних лікарень Міхаліс Джаннакос. - Життя пацієнтів у небезпеці, а персонал, який залишився, наче гумки, розтягнені від клініки до клініки, від палати до палати".

Доповнення

Минулого тижня влада оголосила про нові заходи, які вимагають від невакцинованих здавати негативні ПЛР тести для входу в кафе та ресторани, державні служби та банки. Працівникам державного та приватного секторів також тепер потрібно здавати тести двічі на тиждень, щоб увійти на своє робоче місце.

Уряд намагається уникнути чергового карантину, але, оскільки лише близько 60% населення з 11 мільйонів вакциновано, він розглядає додаткові обмеження, включаючи, можливо, додаткові обов’язкові щеплення та тестування.

Лише кожен десятий пацієнт, який зараз лікується у відділеннях інтенсивної терапії від COVID-19, повністю вакцинований, заявив у понеділок речник уряду Янніс Ойконому.

Українські Національні Новини

Новини Світу