ukenru
pozitsiya-ukrayini-nezminna-dniprovska-voda-poteche-v-deokupovaniy-krim

Позиція України незмінна: дніпровська вода потече в деокупований Крим

 • 30482 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Україна не буде забезпечувати водою тимчасово окупований Крим до моменту деокупації. Про це заявив речник Мінстерства закордонних справ України Олег Ніколенко, коментар якого є в розпорядженні УНН.

Цитата:

"Позиція України залишається незмінною. Дніпровська вода потече в деокупований Крим", - сказав Ніколенко.

Деталі

Речник МЗС пояснює, що проблема водних ресурсів загострилася на тлі масованої російської мілітаризації Кримського півострова, і чим більше Російська Федерація зводитиме військових баз в Криму, тим менше води залишатиметься для потреб цивільного населення.

До того ж, нагадав він, РФ як держава-окупант має повністю усвідомлювати свою відповідальність.

"Невиконання Росією своїх міжнародно-правових зобов’язань стане предметом обговорення на інавгураційному саміті Кримської платформи. Кінцевою метою зусиль України має стати повна деокупація українських територій – як Кримського півострова, так і окремих районів в Донецькій та Луганській областях", - сказав Ніколенко.

Додамо

Напередодні речник української делегації у тристоронній контактній групі (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі і радник глави Офісу президента Олексій Арестович висловив думку, що українська влада може змінити свою позицію щодо відновлення поставок води в окупований Росією Крим у випадку "дуже серйозних поступок" з боку Росії.

Так, на питання про те, чи є позиція української влади щодо поставки дніпровської води в Крим остаточною, чи існують сценарії, за яких можливо пустити воду на півострів, Арестович відповів:

"Ні. Вона може змінитися тільки з точки зору дуже серйозних поступок з боку Росії, наприклад, воду в Крим можна міняти на повне виконання Мінських угод, виведення військ з Донбасу, повернення ОРДЛО на наших умовах. Теоретично ми могли б на це піти, але Росія готова виводити? Навіщо вона витрачала ці ж роки, тисячі життів, санкції?".

Українські Національні Новини

Політика