ukenru
pozhezhi-na-luganschini-v-oseredku-z-poshirennyam-vognyu-zaluchili-aviatsiyu

Пожежі на Луганщині: в осередку з поширенням вогню залучили авіацію

 • 11422 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. В одному з осередків лісових пожеж на Луганщині, що виник біля села Смолянинове і де площа загорання збільшилася, до гасіння залучили авіацію, у разі ускладнення обстановки буде проведена евакуація жителів низки населених пунктів. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ДСНС України.

"Осередок пожежі, яка виникла на околиці села Смолянинове Новоайдарського району, вогнем пройдено понад 1 тис. 400 га лісових насаджень, внаслідок поривів вітру періодично спостерігається виникнення верхової пожежі в районі населених пунктів Боровеньки, Щедрищеве та Пурдівка", - йдеться у повідомленні.

Додамо, станом на 11 годину у цьому районі було пройдено вогнем понад 1 тис. га лісу.

Зазначається, що сили і засоби ДСНС зосереджено на захисті населених пунктів.

"Органами місцевої влади проведено оповіщення. На даному напрямку до гасіння пожеж залучено авіацію ДСНС (3 літаки АН 32П та 2 вертольоти МІ-8). В разі ускладнення обстановки буде проведена евакуація", - вказали у ДСНС.

Авіацією ДСНС протягом 2 жовтня на території Луганської області здійснено 59 скиди (190 тонн води). З початку гасіння пожеж 119 скидів (430 тон води).

Загалом же, станом на 13 годину 2 жовтня продовжується гасіння 7 основних осередків. Поблизу сіл Лобочеве, Геєвка Станично-Луганського району для гасіння додатково залучено пожежний потяг.

Нагадаємо, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж. Наразі внаслідок стихії загинули 9 людей. В ООС причиною назвали ворожі збройні провокації із застосуванням трасуючих куль. Відкрито 10 проваджень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП