ukenru
pozhezhi-na-luganschini-v-oos-pidtverdili-scho-prichinoyu-ye-vorozhi-obstrili

Пожежі на Луганщині: в ООС підтвердили, що причиною є ворожі обстріли

 • 19937 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Пожежі в екосистемах на Луганщині спричинені напередодні ворожими збройними провокаціями із застосуванням трасуючих куль. До ліквідації загорань залучено 450 військовослужбовців Збройних сил України та важка інженерна і спецтехніка. Наразі вже вдалося локалізувати пожежі в районі Сєвєродонецька та ще трьох населених пунктів, боротьба із вогнем триває поблизу Новоолександрівки та Кряківки. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресцентр ООС.

"Військовослужбовці Збройних Сил разом із рятувальниками ДСНС та представниками лісових господарств продовжують локалізувати пожежі, спричинені напередодні ворожими збройними провокаціями із застосуванням трасуючих куль", - повідомили у пресцентрі.

Загальна площа загорання, як зазначається, становить більше ніж 85 гектарів.

"Рішенням командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка до ліквідації пожеж на Луганщині залучено 450 військовослужбовців Збройних Сил України та виділено понад 10 одиниць важкої інженерної та спецтехніки", - додали у пресцентрі.

"На поточний момент вже вдалося локалізувати пожежі в районі населених пунктів Підлісне, Артема, Болотяне та Сєвєродонецьк. Боротьба із вогняною стихією триває поблизу населених пунктів Новоолександрівка та Кряківка", - зазначили у пресцентрі.

На ділянках між населеними пунктами Половинкине – Байдівка та Артема – Малинове – Піщане, як повідомляється, військові ЗСУ разом з представниками ДСНС відрізають шляхи поширення вогню до осель місцевих мешканців.

"Утім, через сильний поривчастий вітер вогонь дістався до помешкань мирних мешканців. У населених пунктах Трьохізбенка, Кряківка та Муратове вогнем знищено десятки житлових помешкань та господарських будівель. Зважаючи на обставини, проведено евакуацію місцевих жителів", - зауважили у пресцентрі.

До надання допомоги цивільним долучилися й військовослужбовці Об’єднаних сил.

Нагадаємо, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло кілька масштабних осередків лісових пожеж. Наразі внаслідок стихії загинули четверо людей.

Українські Національні Новини

Суспільство