ukenru
pozhezhi-na-luganschini-poshkodzheno-550-zhitel-poterpilimi-viznali-vzhe-50-lyudey

Пожежі на Луганщині: пошкоджено 550 жител, потерпілими визнали вже 50 людей

 • 10868 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. У межах відкритих через масштабні пожежі на Луганщині кримінальних проваджень допитали та визнали потерпілими 50 людей, виявили пошкодження 550 домоволодінь. Про це повідомила речниця ГУНП у Луганській області Тетяна Погукай у Facebook, передає УНН.

"Протягом 1 жовтня проведено 73 огляди домоволодінь та місцевості, допитано та визнано потерпілими 50 осіб, допитано у якості свідків – 16 осіб, загалом виявлено пошкодження 550 домоволодінь, 136 господарчих споруд, 12 транспортних засобів, загибель 3 голів худоби", - зазначила Погукай.

Вона повідомила також, що медичний персонал відомчої лікарні МВС передав постраждалим громадянам, які евакуйовані до школи №8 у Сєвєродонецьку, засоби індивідуального захисту, антисептики та лікарські препарати.

З її слів, загалом з 30 вересня по 2 жовтня зареєстровано 267 повідомлень про виникнення пожеж.

Також вона підтвердила, що слідчими відкрито 10 кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 270 КК України (Новоайдарський, Попаснянський, Сєвєродонецький, Лисичанський, Старобільський, Станично-Луганський, Білокуракинський, Сватівський та Міловський ВП ГУНП).

Окрім того, Погукай повідомила про перекритий дорожній рух станом на 15 годину 2 жовтня:

  • у населеному пункті Нижня Вільхова Станично-Луганського району;
  • до смт Станиця Луганська;
  • у напрямку с. Боровеньки-Сєвєродонецьк.

Нагадаємо, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж. Наразі , за даними поліції, відомо про 7 загиблих та 4 зниклих безвісти внаслідок стихії. В ООС причиною назвали ворожі збройні провокації із застосуванням трасуючих куль. Відкрито 10 проваджень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП