ukenru
pozhezhi-na-luganschini-politsiya-nazvala-chotiri-dzherela-zaymannya

Пожежі на Луганщині: поліція назвала чотири джерела займання

 • 14384 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Поліція встановила чотири ймовірних джерела займання, що переросли у пожежі в природних екосистемах на території Луганської області, які виникли 30 вересня та 1 жовтня. Про це повідомила речниця ГУНП у Луганській області Тетяна Погукай у Facebook, передає УНН.

"Під час проведених оперативно-розшукових заходів працівниками кримінальної поліції було встановлено 4 ймовірних джерела займання", - повідомила Погукай і перечислила їх:

  • у с. Смолянинове Новоайдарського району безпосередньо під лінією високовольтної електромережі, яке сталось приблизно о 15:45 01.10.2020;
  • у с. Половинкине та с. Запорізьке Старобільського району ймовірною причиною виникнення пожежі, а саме загоряння сухої трави та лісового насадження, стало замикання проводів високовольтної електромережі внаслідок сильних поривів вітру;
  • у м. Щастя Новоайдарського району безпосередньо під лінією високовольтної електромережі. Займання сталося приблизно увечері 30.09.2020;
  • у смт Білокуракине, вул. Розкішна, внаслідок необережного поводження з вогнем 60-річної місцевої мешканки, яка розпалила багаття на своєму огороді, щоб випалити бур’ян та суху траву, вогнище перекинулося на суху вербу, що знаходилася неподалік городу.

Погукай нагадала, що через пожежі відкрито 11 кримінальних проваджень за статею 270 КК України. "За попередніми оцінками ДСНС, орієнтовна площа пожеж складає 22 121 тис. гектарів (з них 9400 га верхової)", - додала вона.

При цьому, за даними ДСНС, станом на 12 годину 6 жовтня з 10 основних осередків пожеж лісових масивів, очерету та сухої рослинності на Луганщині 8 осередків ліквідовано, 2 осередки локалізовано.

"Проведено 265 оглядів будинків та місцевості, визнано потерпілими та допитано 465 осіб, допитано як свідків – 187 осіб, загалом виявлено пошкоджень 583 будинків, 936 господарчих споруд, 59 транспортних засобів, загибель 630 голів свійських тварин та 102 свійських птиць. Вилучено 572 зразки продуктів горіння, призначено 7 судово-медичних експертиз", - повідомила також Погукай.

Нагадаємо, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж, згодом їх стало більше. Наразі, за даними поліції, відомо про 11 загиблих та 19 постраждалих внаслідок стихії. В ООС причиною назвали ворожі збройні провокації із застосуванням трасуючих куль. Відкрито 11 проваджень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП