ukenru
pozhezhi-na-luganschini-avakov-zapevniv-scho-zagrozi-lakofarbovomu-ta-spirtzavodu-nemaye

Пожежі на Луганщині: Аваков запевнив, що загрози лакофарбовому та спиртзаводу немає

 • 10070 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Загрози загорання лакофарбового та спиртового заводів внаслідок пожеж на Луганщині немає, Сєвєродонецьк уже теж поза загрозою. Що стосується версій причин загорання - перевіряється, зокрема, версія навмисного підпалу. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає УНН з посиланням на пресслужбу МВС.

"У порівнянні з нічною ситуацією, наразі Сєвєродонецьк поза загрозою. Також немає загрози загорання двох заводів - лакофарбового та спиртового. Однак, на шести ділянках ще є загорання. Також залишається великий вітер. Всі сили спрямовані на боротьбу з вогнем. А вже зранку працює пожежна авіація", - сказав Арсен Аваков в ефірі одного з телеканалів.

Він нагадав, що ще влітку МВС звертались до парламенту з проханням посилити спроможності ДСНС саме на Луганщині, де великі хвойні масиви.

Міністр наголосив, що наразі поліція відкрила кримінальні провадження, "перевіряється версія навмисного підпалу".

На місці пожеж в Луганській області працюють перший заступник Сергій Яровий та голова ДСНС Микола Чечоткін.

Нагадаємо, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж. Наразі внаслідок стихії загинули 5 людей. В ООС причиною назвали ворожі збройні провокації із застосуванням трасуючих куль. Відкрито сім проваджень.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП