ukenru
pozhezha-v-intersiti-glava-tsk-grishina-zazhadala-vid-ukrzaliznitsi-poyasnen

Пожежа в "Інтерсіті": глава ТСК Гришина зажадала від "Укрзалізниці" пояснень

 • 14681 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Голова Тимчасової слідчої комісії парламенту по оцінці критичного стану "Укрзалізниці" Юлія Гришина попросила керівництво перевізника дасть пояснення про причини загоряння пасажирського поїзда "Інтерсіті" Київ-Херсон, повідомляє УНН.

Деталі

"Вчора на ходу загорівся поїзд "Інтерсіті" Київ-Херсон. Дивом ніхто не постраждав. Але яке було моє здивування, коли сьогодні вранці я не побачила офіційних пояснень "Укрзалізниці" про те, що трапилося.

Нагадаю, що це вже другий інцидент з "Інтерсіті". У березні швидкісний поїзд Київ-Запоріжжя зійшов з рейок, після чого відповідальний за цю ділянку залізниці Олександр Заруба пішов на підвищення до Києва.

Я вимагаю від керівництва "Укрзалізниці" в терміновому порядку призначити службову перевірку і назвати причини того, що сталося, а також встановити винних осіб. Поки вони знову не пішли на підвищення", - написала Гришина в Телеграм.

У контексті

У липні ТСК підсумувала піврічну роботу. Серед причин критичного стану "УЗ" названі корупція, недбалість і некомпетентність.

Члени ТСК закликали звільнити некомпетентне керівництво "УЗ" і Наглядову раду, а на їх місце призначити досвідчених залізничників.

Нагадаємо, ТСК утворилася в Раді після інформації про рекордні збитки "УЗ" в минулому році в розмірі 12 млрд грн.

Українські Національні Новини

Суспільство