ukenru
pozhezha-v-budinku-dlya-lyudey-pokhilogo-viku-v-kharkovi-ogolosili-22-sichnya-dnem-zhalobi

Пожежа в будинку для людей похилого віку: в Харкові оголосили 22 січня днем жалоби

 • 11971 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Завтра, 22 січня у Харкові пройде день жалоби за загиблими у пожежі в будинку для літніх людей, де загинуло 15 осіб. Про це УНН розповів секретар міської ради Ігор Терехов.

“Тільки що відбулося термінове засідання Комітету з надзвичайних ситуацій і було підписано розпорядження оголосити день жалоби в місті на завтра, 22 січня”, - заявив Терехов.

За його інформацією, цього дня будуть приспущені державні прапори і прапори міста Харкова на будівлях і спорудах органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.

Нагадаємо, у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. До гасіння пожежі залучались 50 осіб та 13 одиниць техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа у харківському будинку для людей похилого віку: з'явились перші відео з місця трагедії

Раніше Президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну "негайно розібратися у ситуації" з пожежею у будинку престарілих у Харкові й роздав низку доручень.

Як повідомляв УНН, 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15.

УНН повідомляв, що будинок для літніх людей “Золотий час”, де сьогодні сталася пожежа, внаслідок якої загинуло 15 осіб, вважався “хоспісом” та відзначався комфортними умовами.

Відзначимо, у 2016 році у селі Літочки Броварського району на території приватного домоволодіння в двоповерховій будівлі, в якій організовано тимчасове проживання осіб похилого віку, під час пожежі загинуло 18 осіб.

Тоді власнику будинку для літніх людей у Літочках суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а керівництво держави обіцяло здійснити перевірки подібних закладів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП