ukenru
pozhezha-u-kharkovi-zelenskiy-doruchiv-kabminu-negayno-rozibratisya-u-situatsiyi

Пожежа у Харкові: Зеленський доручив Кабміну "негайно розібратися у ситуації"

 • 15329 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну "негайно розібратися у ситуації" з пожежею у будинку престарілих у Харкові й роздав низку доручень. Про це він повідомив у своєму Telegram-каналі, інформує УНН.

"​​Страшна трагедія у Харкові. Через пожежу в будинку для літніх людей є загиблі та потерпілі. За попередніми даними, на момент початку пожежі у будинку перебувало 33 літні людини. Наразі вже відомо про 15 загиблих і 5 постраждалих. Ми всі молимося, щоб не було більше", - йдеться у повідомленні.

Також Президент зазначив, що доручає Кабінету Міністрів "негайно розібратися у ситуації".

"Терміново створити Державну комісію під головуванням міністра розвитку громад та територій для з’ясування причин цієї трагедії та напрацювання механізмів запобігання подібним надзвичайним ситуаціям у майбутньому. Міністру внутрішніх справ – відкрити та взяти під особистий контроль відповідну кримінальну справу і в якнайшвидші терміни відповісти на питання, які причини трагедії та хто у ній винен", - повідомив Глава держави.

Він закликав місцеву владу – очільників міст та областей – максимально співпрацювати з центральною владою "для допомоги постраждалим та родичам".

Також Президент висловив співчуття родичам загиблих.

Як повідомляв УНН, 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15

Українські Національні Новини

Політика