ukenru
pozhezha-u-kharkovi-sud-obrav-zapobizhniy-zakhid-orendaryu

Пожежа у Харкові: суд обрав запобіжний захід орендарю

 • 17563 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Суддя Київського районного суду міста Харкова обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для орендаря пансіонату у Харкові В’ячеслава Кравченка, якого підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель 15 людей в пансіонаті для літніх людей. Про це повідомляє УНН з посиланням на YouTube-канал Судової влади України.

Цитата: 

“Оцінюючи сукупність обставин, а саме вагомість наявних доказів про вчинення Кравченком кримінального правопорушення, тяжкість покарання, що загрожує йому в разі визнання винним у кримінальному правопорушенні, у вчиненні якого підозрюється, враховуючи, що дії Кравченка, за вчинення яких він отримує підозру, носять характер тяжкого кримінального правопорушення проти громадської безпеки, що призвело до загибелі 15 осіб та заподіяння шкоди здоров’ю 5 осіб… Застосування більш м’яких запобіжних заходів неможливе, тому обираємо запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів, в межах строку досудового розслідування. Тобто, до 21 березня 2021 року включно”, - сказала суддя.

Суддя не визначила розмір застави у кримінальному провадженні.

Деталі

Прокуратура наполягала на застосуванні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою у Харківському слідчому ізоляторі строком на 60 днів без можливості внесення застави.

При цьому, захист просив цілодобовий домашній арешт з вилученням закордонного паспорту, щоб підозрюваний не міг виїхати з країни. Сам підозрюваний наполягав на тому, що він співпрацює зі слідством і прагне розібратися в ситуації. За його словами, пансіонатом займалась його дружина, а він лише іноді їй допомагав, зокрема, купував продукти для мешканців пансіонату.

Що сталося напередодні

21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Цей будинок для літніх людей був приватним пансіонатом “Золотий час”. Спочатку повідомлялося про 13 загиблих, однак пізніше їх кількість зросла до 15.

Правоохоронці перевіряють три основні версії виникнення пожежі в будинку для літніх людей у Харкові, де загинуло 15 осіб. Після трагедії уряд утворив комісію для з’ясування причин пожежі. 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив місцевим органам виконавчої влади та Міністерству соціальної політики провести роботу зі встановлення законності створення приватних будинків для літніх людей та перевірити Державній службі з надзвичайних ситуацій стан протипожежної безпеки в готелях, пансіонатах, хостелах.

Вчора, 22 січня повідомлено про підозру чотирьом особам за фактом порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та загибель 15 людей в приватному будинку для літніх людей у Харкові. 

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова заявила, що правоохоронці затримали чотирьох осіб, причетних до організації приватного будинку для літніх людей у Харкові, де сталася пожежа з 15 жертвами.

Стало відомо, що прокуратура наполягатиме на арешті чотирьох підозрюваних.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП