ukenru
pozhezha-u-covid-likarni-v-iratsi-zaginulo-44-lyudini

Пожежа у COVID-лікарні в Іраці: загинуло 44 людини

 • 15229 переглядiв

КИЇВ. 13 липня. УНН. Щонайменше 44 людини загинули та понад 67 постраждали внаслідок пожежі, спричиненої вибухом кисневого бака в лікарні, де лікують хворих коронавірусом, в місті Нассірія на півдні Іраку. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Поки рятувальники прочісували обпалену димом будівлю в пошуках загиблих, прем'єр-міністр Мустафа аль-Кадхімі провів термінові зустрічі зі старшими міністрами та наказав заарештувати керівників органів охорони здоров'я та цивільної оборони в Нассірії.

Керівника лікарні також було відсторонено від посади та наказано заарештувати. Працівники охорони здоров'я в Нассірії повідомили, що пошукові роботи в лікарні аль-Хуссейн тривали і після того, як пожежа була взята під контроль, проте густий дим ускладнив проникнення в деякі спалені палати.

Початкові звіти поліції свідчать про те, що вибух кисневого бака всередині палат лікарні COVID-19 є ймовірною причиною пожежі.

Нагадаємо

Раніше повідомляли про те, що у південній іракській провінції Ді-Кар внаслідок пожежі в ізоляційному центрі для людей, інфікованих коронавірусом, загинули 36 осіб, ще 30 зазнали травм.

Українські Національні Новини

Новини Світу