ukenru
pozhezha-na-vechirtsi-u-kaliforniyi-mozhe-prizvesti-do-obvinuvachennya-u-vbivstvi-prokuror

Пожежа на вечірці у Каліфорнії може призвести до обвинувачення у вбивстві - прокурор

 • 7753 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня. УНН. Розслідування за фактом пожежі, яка сталася в п'ятницю ввечері на вечірці в Окленді в американському штаті Каліфорнія і забрала життя щонайменше 36 осіб, може призвести до обвинувачення у вбивстві або ненавмисному вбивстві. Про це у понеділок повідомив окружний прокурор Аламеди Ненсі О'Меллі, передає УНН з посиланням на NBC News.

Як зазначається, чиновники досі не визначили причину пожежі.

Утім, окружний прокурор Ненсі О'Меллі сказала, що вона "активувала команду для кримінального розслідування", яка працює з пожежниками і управлінням шерифа щодо того, чи розглядати місце події як "потенційне місце злочину".

"Занадто рано говорити про що-небудь", - додала вона.

Н.О'Меллі також зазначила, що слідча група буде працювати, щоб визначити, чи може бути яка-небудь кримінальна відповідальність у зв'язку з пожежею, і якщо так, то кого.

"Поки не ясно. Діапазон для обвинувачень може бути від умисного вбивства до ненавмисного вбивства. Поки ми не знаємо, що покажуть докази, можуть бути й інші обвинувачення", - додала прокурор.

Нагадаємо, кількість загиблих під час пожежі на складі в Окленді, де проходила рейв-вечірка, зросла до 36 осіб.

Музиканти використовували приміщення складу для роботи і життя, але у них не було офіційного дозволу на це, а також на проведення музичного концерту.

Пожежа тривала протягом декількох годин, за цей час сталося обвалення даху на другий поверх будівлі, який був з’єднаний з першим рівнем тимчасовими дерев’яними сходами. У будівлі, де сталася пожежа, були відсутні вогнегасники та детектори диму.

Українські Національні Новини

Новини Світу