ukenru
pozhezha-na-skladakh-jim-beam-yaka-znischila-milyoni-litriv-viski-sprichinila-mor-ribi

Пожежа на складах Jim Beam, яка знищила мільйони літрів віскі, спричинила мор риби

 • 15649 переглядiв

КИЇВ. 9 ліпня. УНН. Недавня пожежа на складах компанії-виробника бурбону Jim Beam в штаті Кентуккі призвела до масового мору риби, повідомляє УНН з посиланням на Fox News.

Наслідками пожежі на складах компанії Jim Beam став мор риби в річці Кентуккі і ще в одній невеликій її притоці. Вода, використана для гасіння вогню, потрапила у водойми, що призвело до масової загибелі риби в річці. "Алкогольний шлейф" розтягнувся річкою на 23-милі. 

Тисячі мертвих рибин пливуть вниз за течією до річки Огайо. Екологи вважають, що завдяки більшому обсягу води річці Огайо не буде завдано такої ж шкоди і масового мору риби там не прогнозують.

На даний момент місцевим жителям не рекомендують купатися в річці Кентуккі, а ловити рибу дозволено тільки якщо вони не збираються її їсти.

За прогнозами екологів наслідки катастрофи будуть помітні ще тиждень, але відновлення знищених екоресурсів займе набагато більше часу.

Зараз йде оцінка завданих збитків та влада планує направити компанії Beam Suntory, якій належить марка Jim Beam, повідомлення про порушення, що спричинили екологічну катастрофу. Компанії, ймовірно доведеться заплатити штраф, розмір якого буде визначений після оцінки завданих збитків. Слід зазначити, що пожежа на складах тривала кілька днів - пожежні спеціально затягувалі гасіння, щоб мінімізувати попадання у водойми стічних вод забруднених продуктами горіння і дозволити алкоголю вигоріти повністю.

Нагадаємо, в результаті пожежі на складах компанії-виробника бурбону Jim Beam в штаті Кентуккі було знищено понад 7 мільйонів літрів віскі (45 000 барелів), що ймовірно призвело до втрати сотень мільйонів доларів. 

Українські Національні Новини

Новини Світу