ukenru
pozbavlennya-rf-golosu-ne-povernulo-krim-ukrayini-ale-privelo-do-krizi-v-parye-yagland

Позбавлення РФ голосу не повернуло Крим Україні, але привело до кризи в ПАРЄ - Ягланд

 • 17924 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Рішення Парламентської Асамблеї Ради Європи позбавити російську делегацію права голосу не привело до повернення Криму до України і не поліпшило ситуацію з правами людини в Росії, але привело до кризи всередині Організації. Про це заявив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд, виступаючи в Парламентській асамблеї в останній раз на січневій сесії, передає УНН, посилаючись на повідомлення прес-служби ПАРЄ.

"Що стосується триваючої невиплати бюджетних внесків Росією, Ягланд зазначив, що рішення Асамблеї позбавити російську делегацію права голосу не привело до повернення Криму до України і не поліпшило ситуацію з правами людини в Росії. Замість цього це призвело до кризи всередині Організації", - йдеться в повідомленні.

У ПАРЄ так само відзначили, що Ягланд закликав Асамблею і Комітет міністрів Ради Європи "сісти і конкретно працювати" над роз'ясненням правил і розподілом повноважень між двома органами таким чином, щоб зміцнити авторитет Організації на основі рівних прав і рівних зобов'язань.

"Ягланд послався на лист, направлений йому 59 провідними правозахисниками в Росії, в якому вони закликали до компромісного рішення, щоб уникнути відходу Росії з Ради Європи. У листі попереджається, що такий результат найбільше зашкодить росіянам, оскільки позбавить їх захисту в рамках системи Конвенції. На закінчення Генеральний секретар сказав, що в рік 70-річчя Ради Європи компромісне рішення російської кризи стане великим подарунком для Європи", - зазначили в РЄ.

Як повідомляв УНН, раніше Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи змінило правила формування комітетів, що призвело до того, що представники України втратили свої місця в регламентному комітеті, в комітеті з питань виборів суддів ЄСПЛ.

Українські Національні Новини

Політика