ukenru
pozachergove-zasidannya-tkg-sogodni-ne-vidbudetsya-na-nomu-mali-rozglyanuti-porushennya-rezhimu-tishi

Позачергове засідання ТКГ сьогодні не відбудеться: на ньому мали розглянути порушення режиму “тиші”

 • 22805 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Позачергове засідання Тристоронньої контактної групи сьогодні не відбудеться. На ньому мали розглянути порушення режиму припинення вогню. Про це журналісту УНН повідомив представник ОРДЛО в українській делегації в ТКГ з врегулювання конфлікту на Донбасі Сергій Гармаш.

Цитата

“Сьогодні мало відбутися позачергове засідання, присвячене порушенням режиму припинення вогню. Воно не відбудеться, тому що російська сторона вважала його недоцільним. Тобто, вона не зацікавлена в припиненні конфронтації на Донбасі", - заявив Гармаш.

Деталі

Спікер зазначив, що Москва зайняла позицію спостерігача, і вимагає визнати прямий діалог з "Донецьком і Луганськом". Гармаш додав, що для Кремля це чергова спроба змусити Україну визнати "суб'єктність Донецька і Луганська", і зняти з себе відповідальність за загострення сьогодні на фронті.

Додамо

Раніше Гармаш заявив, що після 10 січня на Донбасі варто очікувати "серйозної конфронтації", в якості провокації Росія може задіяти вкидання на зразок історії з хімічною зброєю.

Гармаш не виключає використання хімічної зброї на Донбасі з боку Росії і контрольованих нею бойовиків.
Тим часом, за минулу добу, 28 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

Українські Національні Новини

Політика