povitryani-sili-vikoristovuyut-visokotochni-aviabombi-jdam-ignat

Повітряні сили використовують високоточні авіабомби JDAM - Ігнат

 • 741032 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Повітряні сили ЗСУ при ураженні ворожих військових об’єктів використовують високоточні керовані авіабомби JDAM. Їх точність допомагає уникнути жертв серед мирного населення, повідомив у п’ятницю речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі одного з телеканалів, пише УНН.

Цитата

«Нам надають партнери бомби JDAM. Це бомби західного виробництва, які вдалося адаптувати до наших літаків. Наші БАКи( безпілотні авіаційні комплекси - Ред.) летять точно в ціль. Це керовані бомби, високоточна зброя, яка потрапляє саме туди, куди наші військові цілять. І не гинуть таким чином мирні мешканці», - заявив Ігнат.

За його словами, росіяни, своєю чергою, завдають чимало ударів керованими авіабомбами масою 500 кілограмів, і дуже часто вони потрапляють саме в житлові сектори.

Доповнення

JDAM (Joint Direct Attack Munition) – це обладнання з GPS-наведенням, яке перетворює звичайні авіаційні бомби на високоточні.

Після виходу з літака бомба з JDAM автономно переміщається певними координатами. За необхідності екіпаж літака може змінити координати перед випуском зброї. У точному режимі система JDAM забезпечує кругову похибку до 5 метрів при доступності GPS-даних.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирський показав, як Сили оборони зачищають ворожі позиції та беруть у полон окупантів

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі