ukenru
povin-u-nimechchyni-v-nyztsi-rehioniv-pochaly-evakuatsiiu-zooparkiv

Повінь у Німеччині: в низці регіонів почали евакуацію зоопарків

 • 34130 переглядiв

Німеччина зіткнулася з сильною повінню, що призвело до евакуації тварин із зоопарків та екстрених заходів з укріплення дамб.

В Німеччині продовжуються повені, які спровокували затяжні зливи напередодні Різдва. У деяких регіонах вода підійшла так близько до зоопарків, що тварин вирішили евакуювати. Про це з посиланням на BILD, передає УНН.

Деталі 

Зокрема, на заході ФРН вийшла з берегів річка Нірс, під воду пішов зоопарк міста Веце. Співробітники добровільно вийшли на роботу з різдвяних канікул, щоб урятувати тварин.

Вони захищають вольєри мішками із піском. Евакуювали овець, поні та осла. Від води також постраждали олені, кролики та курки.

У Франції, через ризик повені, евакуйовано в'язницю міста Сент15.12.23, 16:58 • [views_0]

 Схожа ситуація і на сході країни. Там вперше за 50 років річна Аллер затопила Серенгеті-парк поблизу міста Ходенхаген. Там мешкають африканські тварини, у тому числі леви, носороги, тигри та слони. 

Близько 200 співробітників парку також повернулися на роботу з канікул та обклали вольєри 15 000 мішками з піском. Жодна із 1500 тварин поки не постраждала.

Доповнення

На півночі поблизу Ганновера вийшла з берегів річка Вітце. Співробітники служби порятунку витягли з води череду степових овець. Близько десяти тварин перевезли на човнах у сухе місце на височини.

Нагадаємо

Повені в Німеччині посилюють побоювання прориву дамб; аварійні служби укріплюють ослаблені дамби мішками з піском на тлі безперервних дощів. Натомість у Тюрингії через сильну повінь вже почались евакуації.

Володимир Омельченко

Новини Світу