ukenru
povidomlennya-v-sbu-ta-spetsreyestr-v-ukrayini-vzyalis-za-gastrolnu-diyalnist-artistiv-u-rf

Повідомлення в СБУ та спецреєстр: в Україні взялись за гастрольну діяльність артистів у РФ

 • 23416 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко ініціює законопроект з врегулювання концертно-гастрольної діяльності українських артистів на території РФ. Про це повідомляє прес-служба Кириленко, передає УНН.

Зокрема, в основі нового Закону мають бути такі правила:

- артист має повідомити СБУ про гастролі в РФ;

- створення Державного Реєстру виконавців, що здійснюють концертно-гастрольну діяльність на території країни-агресора;
- під час виступу чи відеокліпу артиста, якого занесено до Реєстру, на українських телеканалах має бути інформаційний напис: "Цей виконавець гастролює на території країни-агресора". Відповідне повідомлення лунає також і на радіо перед саундтреком такого артиста;

- зі своїх концертів в Україні виконавці, що включені до Реєстру, сплачують спеціальний збір, надходження від якого повністю скеровуються на потреби Збройних Сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два українські телеканали перевірять через трансляцію радянських фільмів

"До законопроекту ще будуть різні пропозиції та уточнення. Однак позиція прямої або прихованої неповаги до своєї країни повинна нарешті дістати оцінку. Від цієї ж країни", - зазначив Кириленко.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення наполягає на внесенні змін і уточнень до деяких законодавчих норм, зокрема пропонує накласти на українських артистів, які гастролюють Росією, покарання у вигляді санкцій чи кримінальної відповідальності.

Українські Національні Новини

Політика