ukenru
povernennya-rosiyi-u-parye-nimechchina-ozvuchila-svoyu-pozitsiyu

Повернення Росії у ПАРЄ: Німеччина озвучила свою позицію

 • 25422 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Німеччина прагне повернути російську делегацію у Парламентську асамблею Ради Європи, проте має певні сумніви щодо ціни, яку вони готові за це заплатити. Про це повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Три дні складних, але продуктивних зустрічей в Берліні з колегами з Бундестагу: головами комітетів з питань ЄС та з прав людини, керівниками делегації в ПАРЄ від ХДС та соціал-демократів, заступником керівника фракції ХДС, спікером ХДС з питань зовнішньої політики. Важливі розмови з новопризначеним уповноваженим МЗС ФРН з питань Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії, в офісі канцлера тощо. Обговорювали ситуацію в ПАРЄ і Раді Європи загалом. Німці вважають що РФ треба повертати в ПАРЄ, але мають сумніви чи будь-якою ціною. Тобто, все складно, але не безнадійно. І сам факт такої кількості зустрічей в умовах непростих політичних подій в Берліні, які самі депутати називають землетрусом, свідчить про готовність чути українську позицію. Продовжимо діалог", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді розповіли, як відреагує Україна у разі повернення делегації РФ у ПАРЄ 

Раніше спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко під час зустрічі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Ліліан Морі Паска в четвер заявила, що Росія розглядає можливість виходу з Ради Європи. 

Як повідомляв УНН, раніше регламентний комітет Парламентській асамблеї Ради Європи запропонував проголосувати за ускладнення процедури запровадження санкцій проти делегацій країн, які грубо порушили принципи демократії, верховенства права і прав людини. 

Українські Національні Новини

Політика