povernennya-rosiyan-na-pozitsiyi-zvidki-vidstupila-voda-uskladnene-cherez-svoye-zh-zaminyuvannya-gumenyuk

Повернення росіян на позиції, звідки відступила вода, ускладнене через своє ж замінювання - Гуменюк

 • 804693 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Для росіян ускладнене повернення на позиції, які вони займали до підриву Каховської ГЕС, через своє ж мінування. Про це повідомила речниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Деталі

На запитання на скільки росіянам вдається повертатися на позиції, які вони займали до підриву Каховської ГЕС, Гуменюк відповіла: «Частково вдається. Там де вода відійшла досить сильно вони повертаються, але ця робота для них ускладнена своїм же замінуванням, тому що воно стало стихійним після того, як вода попрацювала з їхніми мінно-вибуховими рубежами».

Вона повідомила, що також є морально-психологічний аспект, адже ворогу дуже комфортно було на тих рубежах оборони куди їх вода відкинула.

«Їм сподобалося там де більш укріплено і подалі від наших сил артилерії. Тому повернення на ці позиції відбувається дуже неохоче. Командуванню доводиться заштовхувати туди особовий склад, тому що вони розуміють, що йдуть в принципі за квитком в один кінець», - розповіла Гуменюк.

Також за її словами, там дуже складна гуманітарна ситуація.

«Вони продовжують потерпати дуже серйозно від кишкових інфекцій, і деякі лікарі діагностують це як холеру все ж таки», - додала Гуменюк.

Доповнення

Раніше Гуменюк повідомляла, що росіяни повернулись на попередні позиції на лівому березі Херсонщини і будують нові.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Дуда прибув в Україну та зустрівся з Зеленським

     • 490992 переглядiв

    Резніков розповів, чого навчилась рф за 500 днів війни

     • 542411 переглядiв