ukenru
poveni-obrushilisya-na-sim-shtativ-malayziyi-tisyachi-lyudey-evakuyovano

Повінь обрушилася на сім штатів Малайзії. Тисячі людей евакуйовано

 • 25841 переглядiв

КИЇВ. 2 січня. УНН. Національне агентство боротьби зі стихійними лихами заявило, що сім штатів Малайзії постраждали від повені в неділю, і сотні людей було евакуйовано, внаслідок чого за останні два тижні постраждало понад 125 000 людей. Про це інформує УНН з посиланням на агенство Reuters.

Деталі

Штати Келантан, Теренггану, Паханг, Джохор, Малакка, Негері-Сембілан та Сабах постраждали від повені.

Після попередження метеорологічного управління про тривалі зливи, Національний центр боротьби зі стихійними лихами опублікував звіт про готовність до катастрофи.

У заяві йдеться, що Департамент іригації та дренажу додатково випустив попередження про надмірні припливи між 2-5 січня для мешканців західного узбережжя півострова Малайзія.

Додамо

Повені поширені на японському узбережжі Малайзії протягом щорічного сезону мусонів з жовтня по березень, проте надзвичайно сильні дощі, що почалися 17 грудня, призвели до повені. 125 490 людей постраждали від повені по всій країні, з яких 117 700 евакуйовано. Під час повені загинули п'ятдесят людей, а двоє вважаються зниклими безвісти.

Малайзія заявила, що збирається надати 1,4 мільярда рінггітів (336,22 мільйона доларів) у вигляді грошової допомоги постраждалим від сильної повені штатам цього місяця.

Країна також просить надати їй 3 мільйони доларів із Зеленого кліматичного фонду ООН для розробки загальнонаціонального плану адаптації до місцевих погодних змін.

Українські Національні Новини

Новини Світу