ukenru
potuzhniy-vidguk-zelenskiy-pro-viznannya-parye-rosiyskogo-rezhimu-teroristichnim

"Потужний відгук": Зеленський про визнання ПАРЄ російського режиму терористичним

 • 162155 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Президент України Володимир Зеленський взяв участь у роботі Парламентської асамблеї Ради Європи. Він наголосив, що ПАРЄ – це перша міжнародна організація, яка визначила наявний у росії режим як терористичний, передає УНН.

Цитата

"Сьогодні взяв участь у роботі Парламентської асамблеї Ради Європи – окреслив найважливіші для нас речі в досягненні миру й відновленні України та міжнародного правопорядку після цієї війни. Маємо й потужний відгук від ПАРЄ – це перша міжнародна організація, яка визначила наявний у росії режим як терористичний. Дуже важливо, що це політичний сигнал. Сигнал усім державам – членам Ради Європи і всім державам світу, що з цією терористичною групою, яка привласнила собі росію й розв'язала найстрашнішу за 80 років війну у Європі, немає про що говорити", - сказав Зеленський.

Він також додав, що терору треба відповідати силою на всіх рівнях: і на полі бою, і санкціями, і юридично.

"Ми створимо спеціальний трибунал щодо злочину агресії росії проти України й забезпечимо роботу спеціального компенсаційного механізму, щоб росія своїми активами відповіла за цю війну. Я дякую всім нашим партнерам у Раді Європи, які працюють на справедливість для України й усього нашого континенту. Дякую нашій делегації в ПАРЄ за справді ефективну роботу!", - наголосив президент.

Додамо 

Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію про визнання російського режиму терористичним. Зі 100 делегатів – 99 проголосували "за", один утримався.

Українські Національні Новини

Політика